• Hem
  • Kultur och Idro...
sida

Kultur och Idrott

Matlagningskurser, bokcirklar, musik, sång, dans, teater och mycket annat gör livet glatt och meningsfullt. Kultur är viktigt tycker vi. I den här kommunen har vi det lägsta anslaget till kultur av samtliga kommuner i Skåne.

Kulturskolan ska vara kostnadsfri

Vi ser möjligheter att kommunen kan satsa mer pengar på kulturen och samtidigt skapa än större kultursatsningar med hjälp av regionala och statliga medel. Därför ska kulturskolan vara kostnadsfri för alla barn i grundskolan. Ett barns behov av utlopp för dans, teater, musik, konst eller litteratur får aldrig vara underordnat förälderns ekonomi eller engagemang.

Kulturträffar

Det kan aldrig ligga på en enskild aktör att utgöra grunden för ett rikt och kreativt kulturliv och vi vill att kommunen blir en sammanhållande aktör mellan olika kulturutövare. Ett första steg i detta är att arrangera nätverksträffar på samma sätt som man gör med företagare. Vi vill se att kommunen arrangerar regelbundna träffar med föredrag och mingel mellan kulturaktörer och kulturintresserade

Vi ser med glädje på att Allaktivitetshuset i Svalöv kommer att öppna i år. Men vi tänker att också andra orter i kommunen borde få sitt eget kulturhus där kommunen upplåter ytor för musik, dans, teater och konst. Förslagsvis utnyttjar vi skolans, eller bibliotekens lokaler för detta. I denna lokal vill vi också se en fritidsbank där exempelvis sport- och musikutrustning kan lånas medan man provar intresset för en verksamhet.

Idrotten och föreningslivet – en viktig resurs för kommunen

Idrottsrörelsen och föreningslivet är en viktig del av demokratin och folkhälsan. Det är viktigt att kommunen försöker stödja och utveckla föreningslivet och på olika sätt öppna upp för nya människor, unga som gamla, att ta chansen att få vara med i en gemenskap.

Kopiera länk